Otóż nie wiem czy już doszły Was słuchy,bo ja sie dowiedziałam dopiero dzisiaj...mogliście o tym przeczytać m.in w gazetach...chodzi o to, aby zebrać listę jak największej ilości głosów w celu wykopania naszego "kochanego" ministra edukacji Romana Giertycha z jego stanowiska...a oto i petycja(czy jak to tam można nazwać :P ): http://www.protestnauczycieli.pl/ -->czytajcie,zostawiajcie podpisy i w miarę możliwości informujcie znajomych.pzdr;]
Otóż nie wiem czy już doszły Was słuchy,bo ja sie dowiedziałam dopiero dzisiaj...mogliście o tym przeczytać m.in w gazetach...chodzi o to, aby zebrać listę jak największej ilości głosów w celu wykopania naszego "kochanego" ministra edukacji Romana Giertycha z jego stanowiska...a oto i petycja(czy jak to tam można nazwać :P ): http://www.protestnauczycieli.pl/ -->czytajcie,zostawiajcie podpisy i w miarę możliwości informujcie znajomych.pzdr;]
A co CI on przeszkadza? Kazdy kto uwaza go za idiote sam jest idiotą. Romek mądry, po studiach, wykształcony człowiek. Niejednego uratował z matury amnestią.
Wysłany: 2007-07-07, 14:54
Tylko, że to nielegalne było to już inna kwestia...
Był takie przypadki, że tegoroczni maturzyści celowo nie przychodzili na jeden egzamin
Już nic mądrzejszego minister wymyśleć nie mógł
Mundurki można mu darować, bo może i nie jest to najgorszy pomysł...
Ale po cholere zmieniać listę lektur!
Od lat przerabia się te same i do tej pory nikomu to nie przeszkadzało...
Może jak ojciec ministra G. wyda książkę o ewolucji to zostanie ona włączona do kanonu lektur?
Szkoła podobno powinna nas uczyć tolerancji w stosunku do innych ludzi... Do tych niepełnosprawnych, innego wyznania a w ostatnim czasie i innej orientacji seksualnej... A G. robi wszystko by ludzi innego wyznania czy homoseksualistów wręcz tępić!
Przecież KAŻDY ma zapewnioną w Konstytucji wolność wyznania, wolność osobistą, a co za tym idzie i wolność orientacji seksualnej...
Nie zapomne jak Roman podczas konferencji po pokazie mody strojów szkolnych powiedział, że zdaje sobie sprawę, że szczególnie dziewczynom mundurki pomogą, bo sam ma 7 letnią, córkę której nie wystarcza jeden komplet ubrań, a dwa
Żeby się nie zdziwił, jak córka będzie miała 14-15 lat i Roman większość swoich dochodów będzie przeznaczał na ubrania, kosmetyki... No chyba, że wcześniej odda córkę do zakonu...
Jeden mundurek też nie wystarcza...
A co z ubiorem poza szkołą? Po lekcjach... Wcale to nie odciążdy rodzinnego budżetu, ponieważ poza szkołą też trzeba w czymś chodzić... I wątpię, czy mundurki zmniejszą ilość kupowanych ubrań... Tych ostatnich nie kupuje się po to, by chodzić w nich tylko do szkoły...
_________________ 'my son is a little girl' xD
Olszynka
Wiek: 19 Dołączyła: 31 Maj 2007 Posty: 30 Skąd: Ty mieszkasz?
A co CI on przeszkadza? Kazdy kto uwaza go za idiote sam jest idiotą. Romek mądry, po studiach, wykształcony człowiek. Niejednego uratował z matury amnestią.
dziękuję,za komplement...;/
tylko szkoda,że wcale nie widać tego jego wykształcenia...chyba nie musze pisać dlaczego jestem przeciwko romkowi,bo Kasia już to zrobiła...
wiesz, amnestja amnestją. ale jezeli ten czlowiek kaze nauczycielom liczyc homoseksualistow, i za podpisaniem zgody ich leczyc, to z nim chyba jest jednak cos nie tak..
_________________ "Dziś szybujemy jak na niebie ptak, powietrze niesie wyzwolenia smak"
A na ch** komu amnestia?!
Zdać na te 30% naprawdę nie jest AŻ tak trudno. A przecież Ci co zdadzą na te 30% nie mają wielkich szans na dostanie się na studia a co dopiero na utrzymanie się na nich. Mówię rzecz jasna o studiach państwowych. Bo na prywatną uczelnie to nawet ja bym mogła pójść i bym sobie spokojnie poradziła :/ Amnestia to nie było wcale wyjście z sytuacji. A może chciał tym zmusić młodzież do nauki? Widać nawet po frekwencji maturzystów na egzaminach:/
Może i Giertych jest wykształconym człowiekiem, ale nie koniecznie widać tę jego "wiedzę". Uszczęśliwiać ludzi na siłę? Sorry. Jak ktoś jest niereformowalny to nigdy się niczego nie nauczy porządnie, więc po co robić komuś nadzieje, bo przecież i tak na studiach sobie nie poradzi. Przecież nie wszyscy muszą mieć wykształcenie wyższe, ktoś musi być i sprzątaczką i fryzjerką, i budowlańcem.
[ Dodano: 2007-07-08, 17:39 ]
A jeszcze - żeby nawet nie móc mieć dredów bo nie wpuszczą Cię do szkoły? Chore. Chore. Chore. Każdy ma jakieś przekonania, które wyznaje i mu się tego zabrania? Może jeszcze powiedzą nam, jakiej muzyki mamy słuchać? Jakie czytać książki, oglądać filmy i co robić po szkole?! W ogóle to niech zrobią Orwellowski świat z Roku 1984 i będzie po prostu GIT.
Wkurzyłam się. No.
_________________ Bo wieczorami nie widać szarości...
Nie podoba mi sie pomysl z wygladem zewnetrznym w "idealnej szkole Giertycha". No chociażby z noszeniem kolczyka w nosie, niby dlaczego nie można przecież oka tym sie nie wydłubie. Wydaje mi sie ze kazdy wie jak chce wygladac.
a w ostatnim czasie i innej orientacji seksualnej... A G. robi wszystko by ludzi innego wyznania czy homoseksualistów wręcz tępić!
A powiedz mi czy to jest normalne? Tacy ludzie sa po prostu z zaburzeniami...Maja jakis uszczerbek i powinni sie leczyc.I moim zdaniem on ich nie tepi tylko probuje pomoc.
[ Dodano: 2007-07-10, 09:26 ]
sorina napisał/a:
A na ch** komu amnestia?!
Zdać na te 30% naprawdę nie jest AŻ tak trudno. A przecież Ci co zdadzą na te 30% nie mają wielkich szans na dostanie się na studia a co dopiero na utrzymanie się na nich.
Wiadomo, ze ten ktos, kto zda na 30% czy nawet 40% to nie bedzie sie pakował na UJ, UW, czy SGH bo sobie tam "chyba"nie poradzi. Taka jestes mądra bo zdalas mature, masz juz to za soba.Mozliwe, ze dobrze CI poszlo, nie wiem.Nie znam CIe. Pomysl tez o takich, ktorym po prostu sie nie udalo no i pan G uwolnil ich od tej gehenny, powtarzania matury za rok, Prawda? A zawsze tacy moga isc na studia, nawet na byle jakie, ale zawsze sa.A teraz wiadomo, ze bez wyksztalcenia ani rusz.I maja ten rok do przodu.
[ Dodano: 2007-07-10, 09:34 ]
sorina napisał/a:
A jeszcze - żeby nawet nie móc mieć dredów bo nie wpuszczą Cię do szkoły? Chore. Chore. Chore. Każdy ma jakieś przekonania, które wyznaje i mu się tego zabrania? Może jeszcze powiedzą nam, jakiej muzyki mamy słuchać? Jakie czytać książki, oglądać filmy i co robić po szkole?! W ogóle to niech zrobią Orwellowski świat z Roku 1984 i będzie po prostu GIT.
No przepraszam bardzo, ale jakies zasady po prostu w szkole obowiazuja...Osobiscie nie slyszalem o lysym gosciu, zarosnietym, czy w dredach, ze zostal nie wpuszczony do szkoly przez fryzure.Wierzcie mi , ze zawsze na takiego"typa"patrza z gory"..i po prostu beda to robic.Ale np.przez makijaz dziewczyna z mojej klasy(jeszcze z gimnazjum)latała do domu zeby sie umyc.No fajna z niej byla dziewczyna..., ale nasza wychowawczyni byla konsekwentna. Co do samej fryzury to proponuje "na amerykanca".Wyglada gangstersko hehe
Wysłany: 2007-07-10, 12:46
Kasia napisał/a:
a w ostatnim czasie i innej orientacji seksualnej... A G. robi wszystko by homoseksualistów wręcz tępić!
Bardzo dobrze robi
Wyobraź sobie, że idziesz z mężem oraz z dziećmi do parku na spacer i tam spotykacie dwóch panów trzymających się za ręke, dających sobie buzi itp.
Pyta Cię córeczka:
- mamusi co Ci panowie robią?
-
A może jeszcze jesteś za tym, aby homoseksualiści mogli adoptować dzieci.
Dzieci w podstawówce :D :
- poznałem Twoich rodziców
- no i?
- mili panowie
Jak już chcą być homo to niech siedzą w domu i niech nie pajacują na ulicach.
A może jeszcze uważają się za chrześcijanów?
Jakby to było normalne to Pan Bóg dał by im możliwość rozmnażania się.
Pomyślcie sobie co by było za 200 lat jakby były same lesbijki i geje??
Dobra rozumiem uraz psychiczny, jakieś nie miłe wspomnienia z przeszłości. Mogą nie którzy mieć skutki jakieś uboczne. Ale takich ludzi trzeba leczyć.
Ale to zaczyna robić się modne.
PEDOFILE, LESBY, GEJE - CAŁA POLSKA SIĘ Z WAS ŚMIEJE
Spokojny napisał/a:
Taka jestes mądra bo zdalas mature, masz juz to za soba.
heh Sorina ma 17 lat, więc mature ma dopiero za 2 lata. Chyba, że o czymś nie wiemy
kalahir napisał/a:
No chociażby z noszeniem kolczyka w nosie
A ja nie rozumiem po co komuś taki kolczyk w nosie? Kiedyś takich rzeczy nie byo i ludzie żyli normalnie. Co taka osoba chce przez ten kolczyk pokazać. Czuje się fajnie?
Lans, lans i jeszcze ran lans.
Jakby nie było może takich pajaców, co robią ze szkoły rewie mody to może Giertych żadnych mundurków nie chciał by wprowadzić. Ale nie, ja jestem mega luzak i będe się ubierał tak jak lubie...
Naoglądali się jakichś "Tokio Hotel'i" i innych amrykańskich seriali.
_________________ ...Jedni będą Cię szanować, drudzy znienawidzą...
Pomysl tez o takich, ktorym po prostu sie nie udalo no i pan G uwolnil ich od tej gehenny, powtarzania matury za rok, Prawda?
Jakoś wcześniej tak było i nikt problemów nie robił.
I jak powiedział Luke matura za 2 latka dopiero i powiem Ci szczerze, ze zamierzam ją zdać b. dobrze, bo wiem, na co mnie stać i umiem być konsekwentna w tym co robię.
NIE WIERZĘ w to, że komuś nie wyszło ot tak. Po prostu. Musiał się do tego przyczynić. Albo był leniwy, albo np rodzice powiedzieli mu że ma iść do pracy a szkoła niech pójdzie w odstawkę, albo się zajarał, albo się zapił, albo się zakochał. Powód ZAWSZE jest, bo człowiek przystosowany jest do przyswajania wiedzy. Jakiejkolwiek. Nawet to, że umiesz tekst jakiejś piosenki na pamięć, albo zawiązać buty to jest już jakaś wiedza. I jak powiedziałam wcześniej nie każdy będzie miał studia, i niejednokrotnie bywa tak, że człowiek bez dyplomu ma pracę i jest bogatszy od tego z papierkiem. Najważniejsze jest, żeby coś robić ze swoim życiem.
_________________ Bo wieczorami nie widać szarości...
Pomysl tez o takich, ktorym po prostu sie nie udalo no i pan G uwolnil ich od tej gehenny, powtarzania matury za rok, Prawda?
Jakoś wcześniej tak było i nikt problemów nie robił.
I jak powiedział Luke matura za 2 latka dopiero i powiem Ci szczerze, ze zamierzam ją zdać b. dobrze, bo wiem, na co mnie stać i umiem być konsekwentna w tym co robię.
NIE WIERZĘ w to, że komuś nie wyszło ot tak. Po prostu. Musiał się do tego przyczynić. Albo był leniwy, albo np rodzice powiedzieli mu że ma iść do pracy a szkoła niech pójdzie w odstawkę, albo się zajarał, albo się zapił, albo się zakochał. Powód ZAWSZE jest, bo człowiek przystosowany jest do przyswajania wiedzy. Jakiejkolwiek. Nawet to, że umiesz tekst jakiejś piosenki na pamięć, albo zawiązać buty to jest już jakaś wiedza. I jak powiedziałam wcześniej nie każdy będzie miał studia, i niejednokrotnie bywa tak, że człowiek bez dyplomu ma pracę i jest bogatszy od tego z papierkiem. Najważniejsze jest, żeby coś robić ze swoim życiem.
Raz lepiej, raz gorzej, ale szanuje takich ludzi co "cos" robia, a nie wystaja spod bloku z piwem. A np.na takiego mechanika samochodowego koles musi miec pojecie. I nie koniecznie wyksztalcenie brane jest pod uwage. Wiadomo, ze nie kazdy bedzie prezesem, prokuratorem, sedzia, urzednikem panstwowym itp.
Wysłany: 2007-07-10, 22:11
Jeny Marta nie wiedziałem ze z Ciebie taki filozof :D
co do amnestii to była nie fer dla tych którzy wczesniej zdawali, i musieli mature powtarzac, dla tych którzy ją otrzymali było baaardzo dobrze a nam? co nam romek wymysli?
Co do wykształcenia - popatrzcie teraz zwykłemmu mechanikowi, czy jakiemuś budowlańcowi którtzy czasami ledwo zdali zawodówke płacą w granicach 2,5 - 3000 zł bez problemu, a ludziom z wyzszym wykształceniem, którzy ciezko tyrali zeby je sobie wyrobic i je wypracować marne 600-700 zeta
coz taka prawda, teraz jest wielu ludzi wykształconych i nagle trzeba tych ze srednim...
Wysłany: 2007-07-11, 14:09
amnestia?pff..nie chciałabym nawet takiej matury...wolałabym już stracić rok i zdać ja później,ale sama! a co do wyglądu.to każdy ma prawo wyglądac jak chce....i Giertych nei będzie nam tego zabraniał,że kim on jest niby?!?!a co do homoseksualistów,to niech sobie będą...przeszkadzają wam?!jestem przeciwko wychowywaniu przez nich dzieci,ale nie przeciwko samemu ich istanieniu...każdy powinien być wolny,a to że czymś się różni od zwykłego szarego człowieka,to nie upoważnia jeszcze nikogo do tego,aby go za tą innośc tępić!tyle.