Takie niskie pensje to żenada, stąd wywodzi się inteligencja polska, z nauki.
przecietny nauczyciel dostaje 1200zł brutto
madzia napisał/a:
I choć czasem przeklinamy szkołę, to że musimy do niej chodzić i przesiadywać tam całymi dniami wsłuchując się w gadaninę nauczycieli, można zrozumieć, że uczymy się przez całe życie mimo wszystko, a to, że są nauczyciele i chcą nas uczyć, mi się wydaje, że robią to dlatego, bo chcą nas w jakiś sposób wychować i oczywiście wykształcić i chwała im za to, wiecie co by było gdyby ich nie było?
w koncu ktoś to musi zrobić, oni zajmóją sie nami, pomagają nam, uczą wychowują w pewnym stopniu...
madzia napisał/a:
Jak to dobrze MAciek określił "Dobro publiczne" oni dbają o nas, może my zadbajmy także i o nich [?] ;)
dziekuje za uznanie
_________________ "Dziś szybujemy jak na niebie ptak, powietrze niesie wyzwolenia smak"
prosze i pozdrawiam ;)
a właśnie moja siostra nauczycielka [w gimnazjum] przyszla do mnie i mowi; no juz nie moglam i powiedzialam do jednego uczcia, żeby usiadl na dupie, no widzicie, czy oni kiedys do nas przeklinaja? nie ;) ale za to jak my o nich mówimy heeh ;)
_________________ Patrzę się na twarze ludzi i doszukuję się w nich piękna.
a właśnie moja siostra nauczycielka [w gimnazjum] przyszla do mnie i mowi; no juz nie moglam i powiedzialam do jednego uczcia, żeby usiadl na dupie, no widzicie, czy oni kiedys do nas przeklinaja? nie ;) ale za to jak my o nich mówimy heeh ;)
Moja mama jest nauczycielem w posdtawówce [historyk], uczy na wsi, i naszczescie nie ma żadnych chorych akcji.
Pomyślcie ile oni mają stresów, i jakie zszarpane nerwy maja, przez te wszystkie "chore akcje" które was tak bawią?
_________________ "Dziś szybujemy jak na niebie ptak, powietrze niesie wyzwolenia smak"
Pomyślcie ile oni mają stresów, i jakie zszarpane nerwy maja, przez te wszystkie "chore akcje" które was tak bawią?
Moja siostra odstresowuje sie na mnie hehe xD, ale moge powiedzieć, że psychika na prawdę strasznie się niszczy, nauczyciele osobiscie czasami staja się agresywni bo jak tu zapanowac nad taką hałastrą ktora nie ma za grosz szacunku i robi co sie zywnie podoba i tylko wymaga ? Moja siostra od kiedy zaczela uczyc ma strasznie donosny glos, wiecej sie denerwuje i cały czas sie drze, ma zszarpane nerwy, ale w moim dawnym gimnazjum [7] tam to byly akcje jak pluli jak nauczycielki.. to dopeiro patologia ! albo mawiac do niej "ssij p**" ..eh
Moja siostra od kiedy zaczela uczyc ma strasznie donosny glos, wiecej sie denerwuje i cały czas sie drze, ma zszarpane nerwy, ale w moim dawnym gimnazjum [7] tam to byly akcje jak pluli jak nauczycielki.. to dopeiro patologia ! albo mawiac do niej "ssij p**" ..eh
dlatego mam wielki szacunek do nauczycieli
to ze oni to wytrzymują, to muszą być naprawde silnymi ludźmi, nie zawsze fizycznie, ale i psychicznie... musza sie ograniczać, bo jak powiedzą coś źle, to mogą byc wyrzucenia z pracy, a jak uczeń coś powie, lub zrobi, nic mu dykertor nie zrobi, bo to nauczyciele sa dla uczniów, a nie odrotnie, na szczescie to wszystko zmienia sie w lo...
oj tak, w Lo jest calkiem inaczej, tu jest ten szacunek, ale jeszcze zalezy w jakim Lo ;D
Niektórzy nauczyciele dają wchodzic sobie na głowę i nie moga sobie poradzić
A mi pozostaje im tylko wspolczuc i mowic: mlodziezy: ludzie szacunku !! :)
Oj no wiadomo, że inaczej będize w LO a inaczej będzie w jakiejś budowlance/mechaniku/elektryku etc. Przyjęło się właściwie, że do LO chodzą już ludzie kulturalnie więc cóz - raczej się od nich tego wymaga ;]
Inna sprawa, że to wszystko też zalezy od nauczyciela. Bo właściwie pewna poczochrana nauczycielka naprawdę daje sobie wchodzić na głowę i czasami na jej lekcjach jest gorzej niż w budowlance.
[Dobra ide stont bo musze łóczyć a tak to tylko czas mi to forum zabiera :P - klaso pierwsza ha - jutro zgłaszam sie z polskiego^^ (pisze żebym miała motywację )]
_________________ Bo wieczorami nie widać szarości...
czasami na jej lekcjach jest gorzej niż w budowlance.
skąd wiesz jak tam jest ?
sorina napisał/a:
[Dobra ide stont bo musze łóczyć a tak to tylko czas mi to forum zabiera :P - klaso pierwsza ha - jutro zgłaszam sie z polskiego^^ (pisze żebym miała motywację )]
dzikujemy, laskawco
Wysłany: 2007-05-31, 18:13
Maciek napisał/a:
Moja mama jest nauczycielem w podstawówce [historyk], uczy na wsi,
Witaj w klubie Maćku;-) Chyba dlatego mam trochę inne spojrzenie na ten zawód...bardziej "ludzkie"
Zawsze jest tak, że w szkole na nich narzekamy, ale potem wspominamy i jesteśmy wdzięczni
_________________ ~...Głupota jest brzydotą psychologiczną...~
No dobra nie wiem jak jest w budowlance;] W sumie nie wiem, dlaczego tak napisałam, no ale właściwie to nie chciałabym wiedzieć jak to tam jest^^
Co do nauczycieli, jakoś wydaje mi się, że blzuga sie na nich tylko wtedy gdy postawią jedynke, nawrzeszczą albo już sa po prostu tak zjebani, że się nie da dosłownie wytrzymać [ale to chyba ostateczność]. Bardzo żadko zdarza mi się osobiście kląć na nauczyciela [wyłączając biologie^^]. Szanuję ich pracę, staram się zrozumieć, bo właściwie to bardzo trudny zawód jest.
Ja bym w każdym razie się nie podjęła - może w ostatecznej ostateczności;]
_________________ Bo wieczorami nie widać szarości...
Wysłany: 2007-05-31, 21:37
sorina napisał/a:
sorino proszę Cię pisz po Polsku. Trzymamy poziom. To nie jest forum dla pokolenia MTV i Bravo.
_________________ ...Jedni będą Cię szanować, drudzy znienawidzą...