Trochę rozwieje te mity. Faktem jest, że na przedmiotach ogólnych niema wielkiego nacisku i na pewno niema co pod tym względem porównywać Plastyka do 1lo czy 3lo. W sumie niema takiej potrzeby, żeby był nie wiadomo jaki wielki poziom, bo nie wszyscy potrzebują się uczyć np. rozszerzonej chemii czy fizyki. Ale pod względem plastycznym to jesteśmy najlepsi w regionie, i jedna z najlepszych szkół plastycznych w Polsce, i niema co porównywać pod tym względem 1Lo czy 3Lo bo przy Plastyku to jesteście jak dzieci w piaskownicy (bez urazy) A mity zawsze krążyły, bo szkoła specyficzna, zresztą o innych szkołach też krążą mity..
ja ciagle się wahałam jakie LO wybrać....na szczęście miałam 168pkt.więc miałam szanse dostać sie do jednego i drugiego LO ale wybrałam I.....myślę że jest to Liceum z tradycjami!chociaż III też jest spoko
Dzieki Andreew za podsumowanie :D Poziom jaki jest nie trzeba mowic. Oczywiscie nie moze byc on za wysoki bo nikt nie wyrobil by sie z pracami do szkoly. Ale trzeba kuc z Historii sztuki.
Ale niech nikt nie mysli ze w plastyku wszyscy sie obijaja. Jest wiele prac pochlaniajacych mase czasu :) czasami to dobija ale wkoncu w zyciu nalezy byc pracowitym :)