Bardzo podoba mi się Wasze forum.
Mieszkałem Kiedyś w Zamościu przez 1 rok na Wyszyńskiego i Piłsudskiego (pewnie sie domyślacie gdzie dokładnie). Było to w latach 2001-2002.
Natomiast moi rodzice oboje urodzili się w Zamościu, wychowali i pobrali i wyemigrowali tak jak to sie dzieje dzisiaj, tyle tylko, ze nie za granicę ale do innego województwa. I tak już zostało. Ja urodziłem sie już na śląsku, ale kiedy tylko mam okazję pakuję swoje i żony plecaki w samochód i jedziemy na Zamość. Mam tam liczną rodzinę i wielu przyjaciół.
A starówka nigdy sie nie nudzi i z roku na rok odkrywamy w niej coraz to piękniejsze miejsca, dodam że przysięgę wojskową składałem 11 Listopada na rynku w Zamościu. Niesamowite przeżycie.......