FAQFAQ   FAQSzukaj   FAQUżytkownicy   FAQGrupy   FAQRejestracja   AlbumGaleria   FAQProfil   FAQZaloguj  FAQZaloguj się, by sprawdzić wiadomości

Poprzedni temat «» Następny temat
WYWIAD Z RAFAŁEM TURCZYNEM
Autor Wiadomość
tensis 

Wysłany: 2007-05-31, 22:53   WYWIAD Z RAFAŁEM TURCZYNEM

Wywiad wcześniej publikowany na www.hetmanzamosc.com

- Na wstępie gratuluję świetnego meczu ze Stalą. Szkoda tylko tej nie zaliczonej bramki. Jakie nastroje panują w drużynie po zwycięstwie z sanocką Stalą? Już chyba dawno nie padło tyle bramek w meczu Hetmana szczególnie po naszej stronie?

- Dzięki bardzo. Też żałuję, że sędzia w tej sytuacji się pomylił bo bramka na pewno by mnie podbudowała duchowo. Nastroje w drużynie oczywiście szampańskie. Cieszymy się, że po dobrej grze strzeliliśmy aż 4 bramki. Wreszcie mam nadzieję, że się odblokowaliśmy, ale zarazem nie ma co popadać w huraoptymizm bo przed nami ciężki mecz ze Stalą Rzeszów.
Cieszy nas bardzo wygrana i na pewno podniosła morale drużyny wreszcie stwarzalismy dużo sytuacji i umieliśmy je wykorzystać.

- To w takim razie czego zabrakło w meczach z Wisłoką i Okocimskim? Przecież Oni byli też w Waszym zasięgu...

- Na pewno byli w naszym zasięgu, ale z Okocimskim mecz całkowicie nam nie wyszedł, a z Wisłoką zabrakło trochę szczęścia i przede wszystkim determinacji bo za łatwo dalismy sobie strzelić bramkę, ale to juz przeszłość i trzeba zapomnieć o tych meczach i teraz najważniejszy jest mecz z rzeszowską Stalą.

- W Sobotę mecz ze Stalą jeszce nigdy w dotychczasowych bojach w Rzeszowie nie wygraliśmy. Będzie ten pierwszy raz?

- Mam taką nadzieję. Pora tą złą passe przerwać, jedziemy na pewno walczyć o 3pkt.

- Grałeś dzisiaj z 7 tak jak niegdyś Mariusz Pliżga chciałbyś nawiązać do jego wielkiej kariery jaką zrobił w Hetmanie?

- Na pewno tak Mariusza szanuję za to co zrobił dla Hetmana i na pewno chciałbym mu dorównać bo to naprawdę dobry piłkarz, ale mam nadzieję że całej swojej kariery nie spędzę w Zamościu. Chyba, że awansujemy do Orange Extraklasy.

- Trener Palik w ostatnich meczach dawał Ci mało szans abyś zaprezentował Swoje umiejętności. Teraz gdy zawodnicy są kontuzjowani pokazałeś, że stać Cię na lepszą grę niż koledzy z doświadczeniem. Czy nie jest Ci żal, że trener tak mało daje Ci pograć. W twoim wieku chyba chodzi o to, aby jak najwięcej grać.

- Nie grałem ostatnio regularnie w pierwszej 11, a to czy lepiej grałem od moich kolegów to oceni trener i Wy kibice ja jestem zadowolony z dzisiejszego meczu i na pewno będę się starał grać jeszcze lepiej, a przede wszystkim strzelać bramki . To, że trener mi nie dawał szans to były Jego decyzje widocznie koledzy byli lepiej dysponowani, ale na pewno nie mam żalu do trenera Palika. Teraz dostałem szansę i chcę udowodnić na boisku że zasługuję na regularną grę. Masz rację, że w moim wieku najważniejsze jest to abym jak najwięcej grał i zdobywał niezbędne doświadczenie bo to będzie owocować w przyszłości. Na pewno nie mogę się cieszyć z tego że moi koledzy nie mogli grać bo to zawsze jest więcej osób do rywalizacji o wyjściową 11.

- Ostatnio dużo mówi się, że po sezonie na stanowisku trenera Hetmana, Czesława Palika miał zastąpić świetnie znany w Zamościu szczególnie za sukcesy jakie z Hetmanem osiagnął Włodzimierz Gąsior. Czy wiadomo Ci coś na ten temat?

- Na ten temat mi nic nie wiadomo. To nie są moje sprawy, ja koncentruje się na tym, żeby jak najlepiej grać. Zresztą to nie jest odpowiedni temat, aby poruszać ten temat, bo teraz jest najważniejsze żebyśmy jak najlepiej przygotowali się do kolejnych meczy.

- Dzięki za rozmowę. Życzę powodzenia w Rzeszowie oraz strzelenia swojej pierwszej bramki w 3 lidze.

[i]- Dzięki bardzo. Trzymajcie za nas kciuki.

Odpowiedz do tematu