Wysłany: 2007-06-02, 15:12 W tych sklepach oszukują!
Nie dawno w Lidlu kasjerka chciała mojego ojca oszukać na 30zł. Na parogonie znalazło się 5 rzezcy, których nie kupił. Oczywiście Pani kasjerka nie miała pojęcia jak to możliwe, że znalazły się tam takei produkty, ktorych nie kupował.
Dzisiaj moją mame w Biedronce na Zielonych kasjerka próbowała oszukać na ok. 15zł
Zamiast jedną paczkę chusteczek (10 sztuk), policzyła 10 paczek (100 sztuk) Tłumaczyła to zepsuciem maszyny. A przecież jak się bierze się jedną sztuke jakiegoś towaru do czytnika do nie trzeba podawać liczby
Ale cóż. Te oba zderzenia na pewno były spowodowanie nie umyślnie
A wam zdarzyło się coś podobnego?
_________________ ...Jedni będą Cię szanować, drudzy znienawidzą...
W Rosmanie mi za mało wydała ale od razu się zorientowałam po wyjściu i się wróciłam z paragonem, a tak to jeszcze w Społem'ach chamstwo jest, jak komuś coś wypadnie to nie podniosą żeby oddać tylko specjalnie leży i potem zabierają, spotkałam się z takim czymś nie raz, w Careffurze przypinają ceny specjalnie innych produktów żeby zmylić klienta, np ostatnio kupowałam gumy 46 drażetek w takim pudełeczku i cena wszędzie była 3 coś. a tak na prawdę kosztuje 7.99 czy 6.99, nie pamiętam, no ale oczywiście to są inne ceny bo jakaś inna literka przestawiona, eh.. albo są promocje a w kasie jak się płaci to nie uznaje, też miałam taki przypadek jak kupowałam łososia, to mnie o 8zł chcieli oszukać zorientowałam się od razu, bo popatrzyłam na rachunek i nie akceptowało promocji, bądźcie czujni! :)
_________________ Patrzę się na twarze ludzi i doszukuję się w nich piękna.
W Rosmanie mi za mało wydała ale od razu się zorientowałam po wyjściu i się wróciłam z paragonem, a tak to jeszcze w Społem'ach chamstwo jest, jak komuś coś wypadnie to nie podniosą żeby oddać tylko specjalnie leży i potem zabierają, spotkałam się z takim czymś nie raz, w Careffurze przypinają ceny specjalnie innych produktów żeby zmylić klienta, np ostatnio kupowałam gumy 46 drażetek w takim pudełeczku i cena wszędzie była 3 coś. a tak na prawdę kosztuje 7.99 czy 6.99, nie pamiętam, no ale oczywiście to są inne ceny bo jakaś inna literka przestawiona, eh.. albo są promocje a w kasie jak się płaci to nie uznaje, też miałam taki przypadek jak kupowałam łososia, to mnie o 8zł chcieli oszukać zorientowałam się od razu, bo popatrzyłam na rachunek i nie akceptowało promocji, bądźcie czujni! :)
jedno co mnie wkurza w sklepach
pytaja sie czy moga być dłużni kilka gorszy, a Tobie jak brakuje 2 - 3 gorszy to Ci nie sprzedadzą... CHAMSTWO!
_________________ "Dziś szybujemy jak na niebie ptak, powietrze niesie wyzwolenia smak"
O kochany ja to też uważam za chamstwo, denerwuję się jak mi mówią: będę dłużna.. a ja? a ja nigdy nie mogę być dłużna do cholery, kiedyś powiem: Nie! ciekawe co by zrobiły ^^'
_________________ Patrzę się na twarze ludzi i doszukuję się w nich piękna.
O kochany ja to też uważam za chamstwo, denerwuję się jak mi mówią: będę dłużna.. a ja? a ja nigdy nie mogę być dłużna do cholery, kiedyś powiem: Nie! ciekawe co by zrobiły ^^'
lepiej zeby powiedziały że wydam bez grosza, a nie ze będą dłużne...
_________________ "Dziś szybujemy jak na niebie ptak, powietrze niesie wyzwolenia smak"
Jak Ci brakuje 1 czy 2 groszy i babka nie chce Ci sprzedać czegośtam, to trzeba powiedziec, że kiedyś była Tobię dłużna te 2 grosze i niech teraz odda :D
_________________ Bo wieczorami nie widać szarości...
Wysłany: 2007-06-03, 00:50
w niektorych sklepach to jest sporadyczne a w niktorych to prawie zawsze jak jestem np w daltonie chy spolemowcach....
a "U kowala" jak mi do placka 10 gr brakowało to mi sprzedała mowiąc "w szkole was tam wymeczyli biedaki i przychodzicie do nas głodni... masz, niech strace te 10gr"
zbit z babki przez 3 dni był niesamowity ;]